Fabritius og Morrow har inngått intensjonsavtale om å bygge pilotfabrikk og hovedkontor på 23.500 kvm for Morrow Batteries i Eyde Park utenfor Arendal. Fabrikken skal være i drift i første kvartal 2023 og første spadetak tas 1. februar 2022.

Fabritius kjøper tomten fra Arendal kommune og vil bygge og eie pilotfabrikken, mens Morrow inngår en lengre leiekontrakt. Pilotfabrikken er første steg mot en eller flere storskala giga battericellefabrikker (43GWh).

«Dette er et veldig spennende prosjekt hvor samarbeidet mellom Morrow og Fabritius er med å forme denne nye pilotfabrikken. I tillegg har vi med oss et veldig dyktig team i Veidekke som entreprenør, WSP med prosjektledelse og AstrupHellern som arkitekt», sier prosjektleder fra Fabritius, Johan Coert.

Det er mindre enn ett år siden Morrow bestemte at Eyde Park nord for Arendal skulle huse deres pilot- og gigafabrikk. Siden den gang har det vært stor aktivitet i Morrow med flere milepæler nådd og de nærmer seg nå å være klare for igangsetting av pilotfabrikk og produksjon.

«Jeg er fornøyd med at vi nå er et skritt nærmere å etablere vår pilotfabrikk i sentrum av Battery Coast. Vår partner Fabritius har solid erfaring fra flere storskala logistikkkonstruksjoner, og denne avtalen støtter vår ambisiøse tidslinje for å etablere verdensledende batterikapasiteter i Sør-Norge», sier administrerende direktør Terje Andersen i Morrow Batteries.

Bygget på 23.500 kvm vil bygges med en lager/industridel, hvor Morrow vil installere sine produksjonslinjer og en representasjons- og kontorfløy med et moderne kvalitetsuttrykk. Bygget vil danne base for videre utvikling av nye gigafabrikker på tomten. Det er høyt fokus på miljø og bygget skal BREEAM sertifiseres med minimum «Very good».

Følg Fabritius sitt nyhetsbrev og Morrow Batteries for mer info om prosjektet:

https://fabritius.no/nyhetsbrev/

https://www.morrowbatteries.com/news