Fabritius selger to nye og moderne logistikkeiendommer i Moss Næringspark på til sammen 106.000 kvm

Begge logistikkeiendommene ligger i Moss Næringspark – et område som skal utvikles betraktelig i løpet av de nærmeste årene. Med umiddelbar nærhet til viktige transportknutepunkter som E6, hovedveien mellom Norge og Sverige, Moss båthavn, og Moss tørrhavn er området svært attraktivt for logistikkaktørene. Eiendommene AXA har kjøpt har en samlet brutto utleieareal (GLA) på ca 106,000 kvadratmeter med høy teknisk standard. Eiendommene har BREEAM Very Good miljøsertifisering, og er utleid til to svært solide leietakere.

– Vi er svært fornøyde med å ha gjennomført Fabritius sin største transaksjon noensinne. Det var meget stor interesse for eiendommene, noe vi opplever som et kvalitetstegn. Vi kan trygt si at vi er stolte over de byggene som er utviklet i samarbeid med våre leietakere, Europris og JAS. Fabritius fortsetter å ha store ambisjoner innenfor lager- og logistikk på Østlandet, sier Asgeir Solheim, administrerende direktør i Fabritius.

Den største eiendommen, Vestre Vanemvei 40 regnes som et av de største og mest avanserte logistikkanleggene i Norge, med en størrelse på 82,782 kvadratmeter. Anlegget består av både lavt -og høyt lager, der sistnevnte har en ekstraordinær høyde på hele 32 meter. Eiendommen er utleid til Europris, Norges ledende detaljhandelsselskap notert på Oslo Børs. Den andre eiendommen, Vestre Vanemvei 15, er en moderne logistikkeiendom med god standard og fleksibel konfigurering med en størrelse på 23,211 kvadratmeter. Eiendommen er utleid til JAS Worldwide, en internasjonal speditør og logistikkleverandør i Norge.

Eiendommene selges til en brutto eiendomsverdi på nærmere NOK 1.5 milliarder og salget gjøres for å styrke Fabritius sin finansielle posisjon. Dette for å kunne følge strategien om å utvikle og bygge en attraktiv portefølje innen lager- og logistikkbygg og ta nye posisjoner i dette markedet.